22-12-09

Prettige feestdagen

blog_fox

21:40 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-08

Vakantie!

De baasjes zijn al aan hun tweede week vakantie toe en ik zal het geweten hebben! Fijn, lekker uitslapen, geregeld een mooie wandeling en vorig weekend een verrassing : zondag een fox-terrier dag in Falaën, Molignée vallei. Eerst nog flink gewandeld op vrijdag en zaterdag en zondag zag ik allemaal soortgenootjes. Ik was wel erg moe van de vorige dagen, dus mijn show-conditie was niet top! De proef in het water en gehoorzaamheid waren mijn ding, ik haalde dan ook het maximum van de punten. En ondanks mijn flauwte, toch nog 8,5 op 10 op schoonheid. De baasjes waren trots op mij!

Ik laat jullie genieten van de foto's!

Vakantie 2008 017

Vakantie 2008 027

Vakantie 2008 030

Vakantie 2008 046

Als toemaatje nog een filmpje van mijn zwemkunsten.

Leve de vakantie!

 

 

20:27 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-08-08

Dierenliefde...

Deze link willen we jullie niet onthouden.

Dierenliefde is mooi, het kan ver gaan, soms te ver, maar dit filmpje is prachtig!

21:33 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-08

Me and Lou!

Actiefoto's van Lou en ik tijdens onze korte maar o zo fijne vakantie!

Fien en Lou 004Fien en Lou 016Fien en Lou 028Fien en Lou 044

22:33 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-07-08

PRET AAN ZEE!

Amaai, wat een weekend! De baasjes hadden een leuke verrassing voor me : vrijdag vertrokken we voor 4 dagen naar zee!
Ook Noortje, onze poes, mocht deze keer mee. Ze protesteerde wel in de auto (ze vindt het net als ik niet leuk om in de wagen te zitten) maar was toch blij dat ze mee mocht.

De ouders van het baasje hebben een caravan aan zee in Bredene. Na een paar uurtjes waren we er al.
Ik rook dadelijk dat ik hier al geweest was, de zoute geur van de zee kwam me tegemoet en ik was niet te houden!
Gelukkig begrijpen de baasjes wat ik wil, dus al snel begonnen ze met mijn favoriete spelletje : stok in water gooien en ik er achter aan.Bredene zomer 2008 020

Het was meer dan een jaar geleden dat ik nog aan zee was, waarom komen we hier niet vaker?

Zaterdag een leuke wandeling in Knokke-Heist richting Zwin waar heel veel vogels verblijven. Achteraf een beetje flaneren op de dijk in Knokke en dan weer naar ons huisje.Bredene zomer 2008 036

Zondagvoormiddag een lange strandwandeling en namiddag naar Nieuwpoort en Oostende. En 's nachts zalig samen met de baasjes slapen in de caravan! Voor mijn part mogen ze daar blijven wonen!

Maandag nog een leuke strandwandeling en in de namiddag platte rust op de camping. 's Avonds terug naar ons stenen huisje. En op de koop toe nog een avondwandeling met mijn beste vriendin Lou uit het dorp. Haar baasjes zijn met vakantie (en zij kon niet mee!) en dus mag ze iedere dag met ons mee.Bredene zomer 2008 067

Leve de vakantie!

22:06 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-06-08

Vespa weekend

Dit weekend was het weer een beetje vakantie. Samen  met de baasjes op Vespa weekend in Anseremme. Ik ging samen met het vrouwtje en nog een mevrouw met de wagen richting logies en baasje met de Vespa. We arriveerden aan een groot huis met leuke veranda en even later hoorde ik de motoren van de Vespa's. Zoveel mensen bij elkaar in 1 huis, dat had ik nog niet meegemaakt.

Leuk, vooral in de keuken! Het rook er heerlijk toen de spaghetti voor de eerste avond werd klaargemaakt. Af en toe viel er iets op de grond en stond ik klaar om het op te ruimen!

Een heerlijke nacht op het bed van de baasjes (dat mag ik thuis niet!) en 's morgens de heerlijke geur van croissants, chocoladekoeken, spek en eieren, broodjes ... jamie jamie! Zaterdag gingen het vrouwtje en ik mee met de Vespa. 160 km op de Vespa richting de kronkelende Semois. 's Middags pauze in een Italiaans restaurant en 's avonds was ik weer van de partij. Gezellig op het terras rond de barbecue. Heerlijk! Er werd heel wat afgelachen en plezier gemaakt maar op het einde werd ik toch wel heel moe en was ik blij toen de baasjes me op de schoot namen om een dutje te doen! Na een lange dag gingen we eindelijk naar bed.

Zondag terug met de auto huiswaarts en 's avonds nog op bezoek bij Lou, een van mijn vriendinnen in het dorp. De baasjes maken afspraken om Lou mee wandelen te nemen als haar baasjes op vakantie gaan in juli, dat wordt ravotten!

En nu ben ik moe, platte rust.

(voor foto's http://foto.telenet.be/7747954213

23:10 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-05-08

Du pain, du vin, du boursin

Bonjour tout le monde!

Sorry dat het wat langer duurde, maar baasje moest vorige week onder het mes (ooroperatie) en ze is nu pas in staat om te vertellen over mijn avonturen in la douce Provence.

Het was - wat had je anders verwacht! - fantastisch! De autorit duurde wel lang maar ik werd er voor beloond. We arriveerden in een mooi huisje met 1 hectare grond er rond. Le ThorIk kon dus naar hartelust rondcrossen en alle nieuwe geurtjes onderzoeken. Als ik zin had om terug naar binnen te gaan, liep ik gewoon door het venster van de slaapkamer!

Zondag maakten we onze eerste mooie wandeling en beleefde in mijn eerste avontuur. Ik rook dat er in het struikgewas een of ander schepsel vertoefde, ik stak mijn lange neus in het gras en hoorde een hard gesis. De baasjes kwamen kijken en joegen me opzij. Wat bleek, ik had een slang uit haar siesta gestoord! Jongens, wat een joekel, zeker een meter en half lang en 5 centimeter dik. Ze kronkelde hautain over de straat en was ribbedebie. De baasjes stonden er bij en keken er naar! Ze waren te verbouwereerd om een foto te maken, dus jullie moeten me geloven op mijn woord! En natuurlijk waren er de beekjes, lekker fris en niet te diep zodat ik naar hartelust stokken kon apporteren.wandeling Sivergueswandeling Sivergues13wandeling Sivergues16

Onze wandelingen werden afgewisseld met het ontdekken van talrijke lieflijke dorpjes, zoals je ze alleen in de Provence tegenkomt. Soms vergezelde een Provençaalse hond ons op onze rondzwervingen. Woensdag was rustdag en dat kwam goed uit want het regende. Ik vleide me in mijn mandje of naast de baasjes in de zetel en genoot van de rust. In de namiddag klaarde de hemel op en verkenden we ons dorp Grambois.Grambois

Donderdag reden we door een mooie kloof richting Mont Ventoux. Wat een gekke berg, helemaal wit van de keien en aan de andere kant ... sneeuw en dus was de weg gesloten! Mont Ventoux16We moesten dus terug langs de kant van waar we kwamen, maar dat was niet erg. Het panorama van de Alpen was adembenemend en de sneeuw een heerlijke verfrissing!Mont Ventoux10

Na een gevulde mooie dag op vrijdag, trok baasje haar kleren uit en stapte voorzichtig in de grote blauwe plas die zich achter ons huisje bevond. Toen gooide ander baasje mijn favoriete stok in het water! Toen ik niet uit eigen beweging achter mijn stok aanging, nam het baasje mij vast en legde me zachtjes in het blauwe water. Dat noemen ze dus een zwembad! Geef mij toch maar een fris stromend beekje, veel te diep die plas! Ik had al snel door dat ik er uit kon via de trappen maar iedere keer als ik naar die richting zwom, loodste het baasje me terug naar het midden van de plas. Vermoeiend!Provence 08 153

En zo kwam er snel een einde aan onze toffe vakantie samen in de Provence! Hier in Belgenland was het ook plezant vertoeven, volop zon! De baasjes waren nog een week thuis na de operatie van vrouwtje. Baasje is vandaag terug werken en ik weet dat vrouwtje snel zal volgen. Maar ondertussen genieten we nog van elkaars gezelschap en het mooie weer!Provence 08 168

11:56 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-04-08

Vakantie!

FientjeHoera! Morgenvroeg vertrekken we op vakantie! De baasjes hebben het lang geheim gehouden, maar vandaag werden de valiezen gepakt, dus weet ik wat nieuws!

We gaan richting Zuid-Frankrijk, de Provence. Ik weet niet wat ik me er bij moet voorstellen, maar de baasjes kennende, zal het wel OK zijn.

Ik breng verslag uit als ik terug in het land ben, met de nodige foto's.

A très bientôt!

Fientje

17:48 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-04-08

Ode aan Erkan

Beste bloggertjes,

Ik ben er een tijdje niet geweest, mijn excuses. De baasjes hadden het te druk. En ik ben echt van mijn melk geweest! Mijn beste blogvriend Erkan is niet meer! Ja, jullie lezen het goed, Erkan is niet meer van deze wereld! Baasje had een vermoeden en toen ze de blog toch nog maar eens ging checken, kon ze haar tranen niet meer bedwingen. Door de steeds erger wordende epilepsie, besloten de baasjes om Erkan uit zijn lijden te verlossen. Een heel moedige maar moeilijke beslissing.

Door Erkan ben ik ook aan een meer bescheiden blogje begonnen en ter ere van Erkan zullen we doorgaan! Met dank aan Fonzie om ons op de hoogte te houden van de nieuwe gebeurtenissen ten huize Erkan.

Het ga je goed, lieve Erkan, daar in de hondenhemel en doe de groeten aan Britta, mijn voorganger. Ik heb haar nooit gekend, maar weet zeker dat ze altijd in het hartje van mijn baasjes zal zijn.

 

20:05 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-02-08

Sneeuw...

Hoge Venen 02-02-2008 055

Zaterdag vertrokken we gepakt en gezakt richting zuiden. Toen de auto stilstond en baasje me uit de koffer nam, kon ik mijn oogjes niet geloven : alles was bedekt met een zacht, koud, wit laagje! En ik kon er in bijten en het werd water, handig! Achteraf begreep ik dat het sneeuw was, de eerste sneeuw in mijn korte maar o zo boeiende leventje.

Hoge Venen 02-02-2008 004

Het was weer een prachtige wandeling in Robertville, veel losgelopen, in de beekjes gecrost, geprobeerd om het water tegen te houden!

Na de wandeling begaven we ons met de wagen naar een naburig dorpje Sourbrodt, waar we nog een wandeling deden.

Hoge Venen 02-02-2008 031
Niet zo spannend als de eerste, maar we hebben ons toch goed geamuseerd in de sneeuw. Moe en voldaan viel ik in slaap in de auto en na een uurtje waren we terug thuis. Heerlijk wegdromen in mijn mandje en alles opnieuw beleven!

Hoge Venen 02-02-2008 008

20:31 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-01-08

Wandelen, joepie!

Pailles 008Dag lieve vriendjes,

Vorige week vrijdag hadden de baasjes een dagje verlof en dus tijd voor een wandeling. Na een uurtje auto rijden, stapten we uit de auto en begonnen we aan ons nieuw avontuur. Startpunt was het dorp Pailhe in de Condroz-streek. De baasjes kiezen altijd een wandeling waar ik veel los kan lopen, alleen op de straten waar auto's voorbijkomen, moet ik aan de lijn. Of als er soortgenoten ons kruisen, je weet immers nooit hoe ze gaan reageren. Pailles

Toen we voorbij het mooie kasteel wandelden, kon ik mijn ogen niet geloven : daar zaten mijn favoriete speelkameraadjes op het gras, fazanten! Baasje reageerde te laat en als een speer ging ik er vandoor. Cool, zo lekker hard rennen achter mijn vriendjes, jammer dat ze vleugels hebben en na een tijdje opstijgen! De baasjes stonden er bij en keken er naar! Gek, mijn gehoor laat me op zo'n moment compleet in de steek! Na een paar heerlijke rondjes op het grondgebied van het kasteel, begaf ik me terug naar de ingang, maar ging eerst nog een kijkje nemen bij de stal. 3 leuke ezels keken verwonderd toen ze me zagen. De baasjes waren precies heel tevreden toen ik terug was, maar ze deden onmiddellijk mijn lijn aan. Zou ik iets mispeutert hebben? Pailles 003

De fazanten ken ik al van toen ik nog een puppie was, ze lopen thuis in het veld rond en ik probeer ze al meer dan een jaar in te halen!

Het was weer een topwandeling, veel losgelopen, lekkere geurtjes, zachte ondergrond, modder, beekjes, stokken, denneappels en niet te vergeten ... de hele dag samen met de baasjes! Wat kan een hond zich nog meer wensen? Nog meer van dat!Pailles 005

18:42 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-08

Happy 2008

kerstbal Fientje

Wat is het weer lang geleden dat ik nog iets van me liet horen!
Hoog tijd voor een update.
2007 is voorbij, ik herinner me nog ruim een jaar geleden, toen ik pas bij de baasjes arriveerde rond Kerstmis! 
Nu zijn ze ook een paar dagen thuis geweest met de feestdagen. We hebben leuk gewandeld in Raeren (omgeving Eupen) en we hebben een Katarakt-wandeling gedaan in Borgloon. Het was genieten! 

En wat rook het lekker bij de oma's, het ruikt daar wel altijd naar veel lekkers, maar nu hing er toch iets speciaals in de lucht! ... Ik ben gek op kalkoen!

Ik ga nog altijd naar school en oefen hard op het agility-parcours. Baasje blijft zo ook fit, want hij moet me de weg wijzen!

Echt veel heb ik niet te vertellen, komt misschien van m'n kater. het leven gaat na de feesten z'n gewone gangetje en ik ben een gelukzak dat ik zo'n goeie thuis heb gevonden!

Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar en ... heel veel viervoeters geluk!

13:18 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-10-07

Hip! Hip! Hip!... Hoera!!!

Fientje jarig

20:17 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-10-07

Grenzeloos Wandelen in het Ourtal.


 

Wknd Burg-Reuland 6
Wat een mooi weekend hebben we weer achter de rug!
De baasjes hadden een weekendje geboekt in het Ourtal, daar waar België, Luxemburg en Duitsland samenkomen.
Fientje in de beek
Ik moest maar een uurtje en half in de wagen, dus dat viel mee! En warm dat het was! Gelukkig kwamen we veel water tegen : de rivier de Our en talrijke beekjes. Ik ben niet te houden als ik het water hoor stromen. Wknd Burg-Reuland 1 

De baasjes vonden het jammer dat er zo weinig restaurants waren waar ik binnen mocht, gelukkig had er eentje een veranda en daar kon ik zonder probleem mee onder de tafel. Ook in het hotel waar we sliepen mocht ik niet mee naar het ontbijt, we wisten dit wel, maar het was het enige hotel dat nog een kamer had en waar ik op de kamer mocht. Dus toen de baasjes gingen ontbijten, heb ik - ondanks het lekkere bot dat ze hadden achtergelaten - laten horen dat ik niet alleen wou blijven op een vreemde kamer. Gelukkig heeft een van de baasjes 's morgens nooit veel honger en was hij snel terug op de kamer.

Burg-Reuland

Het Ourtal is een waar wandelparadijs. De baasjes hadden een wandelkaart gekocht en je kon kiezen waar je wou starten, het aantal kilometers, langs het water, heuvelachtig, gemakkelijk, in open veld. Ik moet zeggen, ze kunnen dat goed, de 3 wandelingen die we deden waren piccobello.Wknd Burg-Reuland

Na de autorit viel ik moe maar voldaan in slaap in mijn mandje. Bedankt baasjes, voor het mooie weekend!

Koeien

21:19 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-09-07

Weer of geen weer... hier zijn we weer.

R1200R 011Amaai, wat is het weer lang geleden dat ik jullie nog op de hoogte hield van mijn avonturen!
Jammer genoeg is de vakantie voorbij en gaan de baasjes weer iedere dag werken. 's Morgens en 's avonds en ook nog tussendoor maken ze echter veel tijd voor mij en in het weekend doen we vanalles plezant.

Vorige zondag organiseerde mijn hondenschool een hondenwandeling. Dat was fijn! Ik had wel veel werk om alles te besnuffelen wat er te besnuffelen viel. Regelmatig maken we met ons drietjes een toerke met de vespa, ook plezant. Het begint wel friskes te worden achterop, misschien moeten ze me toch een truitje kopen!

Een tijdje geleden was het vrouwtje kwaad op me : ik had gespeeld met mijn eet- en drinkbak en ze waren kapotgevallen (van die porseleinen dingen omdat ik de plastieken had kapot gebeten en op de aluminiume was ik kwaad)! Ik vond ze wel mooi maar ik kon er toch ook niet aan doen dat ze niet meewerkten!R1200R 010

Ik heb ook examens ook school gedaan en ben geslaagd, wat dacht je! Nu zit in de B klas en vanaf zondag starten we met de voorbereiding op agility, wat dat ook moge zijn!

Gisteren kregen we een brief van mijn dierenarts, hij stopt met zijn praktijk. Jammer, want hij was nen toffe. Veel succes met je nieuwe job José!

20:49 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-08-07

Leve de vakantie!

Hallo meine Freunden, ich bin wieder in Belgien!

Het was superleuk in Oostenrijk. Alleen duurde het erg lang voor we er waren, de hele dag in de auto, dat ben ik niet gewoon! Maar het was de moeite! We logeerden in een leuk appartement met een balkon met zicht op de bergen! En de buren hadden ook 2 honden, 2 leuke flatcoat retrievers. We konden elkaar goeiedag zeggen door de afsluiting.

Op zondag zijn we met de andere honden gaan zwemmen en gaan wandelen. Het was van dat groenblauw water en ijskoud! Ik ben er met m'n pootjes in geweest, niet dat ik niet durfde maar het was me net iets te koud!

Maandag met de wagen naar de Grosglockner, naar het schijnt de hoogste berg van Oostenrijk. Ik werd wel een beetje groggy van al die bochten, maar het was de moeite. Ik heb er flink gewandeld met m'n baasjes en even pauze genomen voor een fotoshoot!

Dinsdag gingen we met een grote gondel met heel veel mensen in, boven naar de berg, 1000 meter geklommen in 10 minuten! Een mooie wandeling op 2000 meter hoogte en lunchpauze op een mooi terras van een berghut.

Vanaf woensdag waren er wat meer wolken en hebben we gewandeld en wat plaatsen bezocht in de valleien.

Wat word je daar moe van, van die gezonde berglucht! Ik was 's avonds stikkapot en kon 's morgens niet uit m'n bed! Ik heb lekker veel gezwommen in de niet zo koude meertjes en af en toe kwam ik een lekker geurtje tegen en kon het niet laten om me te parfumeren. De baasjes vonden dat echter niet leuk en stopten me telkens in zo'n beekje dat we dan toevallig tegenkwamen!

Zaterdag moesten we dan weer terug naar huis. Moe maar voldaan plofte ik in m'n mandje.

En deze week hebben de baasjes nog vakantie, zodat we veel samen zijn en vele leuke dingen doen.

Lang leve de vakantie, ik krijg er niet genoeg van!

16:08 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-07-07

Drukke tijden in Doggyland!

MarkenWat een week, waf! waf! waf! De baasjes hadden vorige week een weekje verlof, en dat heb ik geweten! Zondag gingen we naar de Ardennen, lekker wandelen in een fris beekje en af en toe een flinke duik, heerlijk! Kinderdijk1Dinsdag ging het richting Nederland, om 5 uur maakten ze me al wakker! Nie goe wijs! Maar het was een honds leuke dag : Marken in de buurt van Amsterdam met veel schapen (ik had zin om er achter te lopen, maar mocht niet!), vele mooie huisjes en een prachtige vuurtoren, dan naar Volendam (veel lekkers op de grond!), verder naar Edam (er hing kaas in de lucht!), toen naar het dorp Broek in Waterland en tenslotte wandelen langs mooie, typisch Hollandse windmolens in Kinderdijk. Ik viel al in slaap toen de baasjes nog aan het eten waren! Gelukkig kon ik 's anderendaags uitrusten.Picture 016 Woensdagavond kwamen 2 nichtjes kamperen in onze tent in de tuin en donderdag gingen we opnieuw wandelen in de Ardennen, door de Ninglinspo beek en daarna picknicken op een grote rivier met enorm grote stenen erin.

allerlei 025Zaterdagmorgen een kleine wandeling in de buurt en zondag naar school en in de namiddag met de vespa-club een ritje gemaakt. Iedereen vond het fijn dat ik er bij was en ik had veel succes! Maandag gingen ze dan eindelijk terug werken en ik was blij dat ik kon uitrusten. Nog even en we vertrekken naar Oostenrijk. Ik weet wel niet wat ik me daarbij moet voorstellen, maar het zal wel leuk zijn. Volgens mijn baasjes wordt het een hondvriendelijke vakantie...

14:56 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-07-07

 Fientje gaat mee...

Picknick

 

23:22 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-06-07

Goeie vooruitzichten!

Het baasje is terug aan het werk, 't is te zeggen, toch af en toe. Dus af en toe is ze nog bij mij. De dag dat ze werkt, komt ander baasje regelmatig langs. Ik heb dus niet te klagen! We maken regelmatig mooie, lange, avontuurlijke wandelingen en ik ga nog altijd naar school. De baasjes hebben weer iets nieuws uitgevonden : ze hebben een mand op de nieuwe vespa gemonteerd. Zo kan ik overal mee naar toe als ze zin hebben om een ritje te doen. Gisteren gingen ze zelfs zo naar de hondenschool, ik was blij dat er nog niet veel volk was, anders zagen mijn vriendjes mij zitten! Eigenlijk moet ik niet beschaamd zijn, de baasjes doen er alles aan om zo veel mogelijk samen te doen!

Ik heb iets horen waaien ivm de vakantieplannen : ze hebben een hondvriendelijk appartement gehuurd in Oostenrijk. Joepie! Naar het schijnt zijn er daar veel hoge bergen en beekjes. Nog even wachten tot augustus en dan zijn we de pist in.

Dinsdag heb ik een meterslange lekkere stok gekregen van baasje, het doet me denken aan de smakelijke varkensoren. Wel niet makkelijk om te begraven! En ik heb een nieuwe eet- en drinkbak gekregen, eentje die ik niet meer kan omver gooien! De baasjes apprecierden dat precies niet! Ik kan er ook niet meer in bijten, véél te hard! Ook mijn geliefkoosde gieter is van het terras verdwenen, ik had er gaatjes in gebeten zodat de baasjes nog beter de plantjes konden begieten, ze waren er echter niet tevreden mee!

Mijn fokker staat in het maandblad Nest! Zo fier als een gieter! Op de foto staat hij samen met 2 makkers van mij, misschien is eentje ervan mijn papa, ik kan het niet zo goed zien, ze lijken allemaal op elkaar.

Voilà, jullie zijn weer op de hoogte van mijn avonturen en plannen. Tot de volgende keer!

11:45 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-06-07

Lang leve de zee!

cool!He he, eindelijk even tijd om jullie op de hoogte te brengen van mijn avontuur aan zee. Het was suuuuuuuuuuuuuper!

Mijn baasjes hadden een leuke studio gehuurd en er was een balkon waar ik kon gaan piepen en een lift, dat was plezant! Ik rook onmiddellijk een speciale geur toen we voor de eerste maal naar buiten gingen : de zee riep me! En meeuwen, mensen mensen, ik heb nog nooit zoveel vogels bij elkaar gezien! Het waren wel deugnieten : ze bleven mooi stil zitten, tot ik een paar meter verwijderd was, dan vlogen ze snel omhoog.

Eerst was ik een beetje twijfelachtig wat de zee betreft, niet dat ik bang was hoor, maar ik wou toch eerst zeker zijn dat de kwaliteit van het water OK was! Dus toen die rare golven me zo maar wilden overspoelen, ging ik toch even achteruit! Toen de baasjes zelf in het water gingen en dan ook nog mijn favoriete bal erin gooiden, was ik niet meer te houden! Fientje in actieLekker verfrissend maar wel een zout smaakje!

We hebben verder nog gewandeld in het natuurreservaat De Westhoek in De Panne en in het binnenland, onder andere langs de Ijzer.wandeling langs de Ijzer

Samen met de baasjes op vakantie is leuk, we sliepen in dezelfde kamer, eerst lag ik braaf in mijn mandje, maar toen ik 's nachts wakker werd, ben ik toch even bij hen gekropen, dat kan ik thuis niet!

Ik zou zeggen : nog meer van dat!

14:08 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-05-07

My roots!

DSCN1139 (2)

Vorige zaterdag gingen we dus op bezoek bij mijn ouders. Wat een blij weerzien : mijn mama en papa waren er en nog een broertje. Ik heb lekker geravot met hem, wat een tof broer! De andere broertjes zijn bij andere mensen, ene is zelfs terecht gekomen op Ile de la Reunion, helemaal met het vliegtuig er naar toe! Minder plezant was de toillettage die me te beurt viel! Gelukkig waren de baasjes erbij want die meneer met schaar en tondeuse vertrouwde ik voor geen haar! De baasjes waren verrukt, ik vond dat het jeukte, al die haartjes. Soit, ik gun hun dat pleziertje, als het maar niet te vaak gebeurt! Maandag de hele dag op sjok met vrouwtje, op een luxe achterzetel in de wagen van onze buurjongen. Baasje reed met de Vespa en omdat vrouwtje nog niet helemaal hersteld is, volgden wij met de wagen. Helemaal tot Durbuy. Zo'n 20 vespa's en iedereen deed lief tegen me. Ik had het alleen moeilijk toen ze allemaal gingen lunchen en ik moest plaatsnemen onder tafel! Het rook heerlijk, maar denk je dat ik een stukje kreeg ... no way! Gelukkig had vrouwtje lekkere hondenkoekjes mee! In Durbuy zag ik een grote rivier, de Ourthe. Baasjes komen eens terug als het warm is, dan gaan we zwemmen. Allez, dat hopen ze toch!!!

We tellen af voor het weekend aan zee. Verslag volgt later! See you next time!

14:06 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-07

Birds!

DSCN1118

Ik ben gek op vogels, maar ze vliegen altijd weg als ik ze van naderbij wil bestuderen! Ik was dus in m'n nopjes toen de baasjes vorige zaterdag naar een plekje

Vinne

 

trokken waar het stikt van de vogels! Ik mocht mee gaan naar "Het Vinne" in Zoutleeuw. We waren er al vroeg in de morgen, naar het schijnt maken ze dan het meeste van hun oren (de vogels niet te verstaan!). Ik moest wel veel aan de lijn lopen, waarschijnlijk komt dit omdat ik thuis in het veld iedere vogel achterna loop. Maar aan de lijn lopen valt mee met zo'n ding dat je een paar meter speling geeft. Goed dat de baasjes hun laarzen aan hadden, zo konden ze samen met mij door de diepe plassen waden.

plassen

 Ik heb ook nog een nieuw vriendje in de natuur ontdekt : het kwaakt ontzettend luid en het springt weg als je dichterbij komt, een kikker.

kikker

 Toen we voorbij de schapen in de wei kwamen, moest ik plots weer aan de lijn.

schapen

 

 Ik begreep het niet, ik wou alleen maar even goeiedag zeggen! Weet je wat baasje gedaan heeft : me in het natte water gegooid om te kijken of ik wel kon zwemmen! Nu ik moet zeggen, ik hou wel van water, maar zo'n grote plas, daar ga ik toch niet uit eigen beweging inspringen. En ze stonden daar alletwee te lachen aan de kant, en verwonderd dat mijn kopje niet onder water ging! Natuurlijk probeer ik dat boven water te houden, ik wil niet verzuipen hoor! 't Is hun vergeven, ze bezorgen me ook veel plezier die twee. Ik denk dat het een voorbereiding is op wat komen gaat : een weekendje zee! Ze zijn verrukt maar ik weet niet wat ik me me moet voorstellen met de zee. Ik laat het jullie weten als ik terug ben. Dit weekend ga ik back to my roots. We brengen een bezoekje aan mijn kennel. Dat wordt weer dikke fun!

13:55 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-05-07

Fientje Go's Vespa! (...incl nieuwe bril!)

23:12 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-05-07

Terug van weggeweest

P5140001

Hé hé, lang geleden! Dat komt omdat vrouwelijk baasje een maand geleden een ongeval gehad heeft met haar ding op 2 wielen (Vespa). Ze is een week weggeweest, ik denk in het ziekenhuis en ze is nu nog altijd thuis. Ik vind dat natuurlijk super, maar ik wens toch dat ze snel terug de ouwe zal zijn, dan kunnen we weer mooie, lange wandelingen maken.

Ondertussen gaat mijn leven z'n gewone gangetje, ik leer van alles bij en het leven lacht me toe! Iedere week ga ik naar de hondenschool en doe m'n best voor baasje. Ook het vrouwtje leert me vanalles, ze heeft nu veel tijd voor me. Een paar weken geleden heeft ze me geleerd om eerst "af" te gaan voor ze m'n speeltje gooide. Ik had dat snel in de mot, maar heb een tijdje gedaan alsof ik het niet begreep! Anders was de fun er te snel af!

En omdat ik overal graag mee naar toe ga, neem ik regelmatig plaats op de Vespa. Jaja, ik ben met mijn tijd mee! De baasjes vinden het super maar zijn een beetje bezorgd over mijn oogjes (de wind maakt traantjes). Daarom hebben ze me nu een bril gekocht, je leest het goed, een bril! Ik weet nog niet of ik dat ding ga accepteren, eerst afwachten wat de beloning is! Voordeel is natuurlijk dat ik overal mee naar toe mag. Ik word daar wel moe van, maar de avonden en nachten dienen om te maffen. Laat de zomer maar beginnen!

11:47 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-04-07

Actiefoto

P3280002

13:02 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-03-07

Allemaal beestjes...

P3150024In het weekend heb ik ongewenst bezoek gehad : kleine, zwarte beestjes die me kietelden zaten in m'n vacht. De baasjes waren in paniek. Ze droegen me naar buiten en begonnen als bezetenen aan mijn vacht te plukken! Iedere keer als ze zo'n beestje te pakken hadden, waren ze content. Toen ik niets meer voelde kriebelen, brachten ze me naar de badkamer. Anders jagen ze me altijd uit de douche, nu moest ik er in! Eerst deed het een beetje raar, al dat water, maar het beviel me wel, een zachte, warme straal masseerde m'n babyvelletje. Baasje smeerde een vreemde geur over me en alles begon te schuimen, dan goed spoelen en tenslotte werd ik droog gewreven. Ik werd nog even aangevallen door de föhn en toe was het gedaan. Amaai, daar wordt een hond moe van! Al mijn dekentjes en het kussen uit mijn mand waren verdwenen, maar voor 1 keer mocht ik lekker maffen in de sofa! Ik ga die beestjes nog eens uitnodigen, dan mag ik misschien opnieuw in de douche en in de zetel!

21:35 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-03-07

Het is lente...

P3150013 (2)

Baasje had deze week weer een vrije dag. Ik mag dan altijd wat langer slapen. Als ze beiden gaan werken, heb ik nogal moeite om wakker te worden om 6u30! Na wat gerek en gestrek duwen ze me dan altijd naar buiten, ze verlangen dat ik dan een plasje ga doen, wat ik dan ook onmiddellijk doe zodat ik snel terug naar mijn warme nestje kan! Dus voor baasje vertrok, een kleine wandeling in mijn favoriet straatje (er komen nog soortgenoten en het ruikt daar zo lekker!). Baasje was helemaal mooi gemaakt en stond op het punt om te vertrekken, ik mocht precies niet mee! Maar sinds een paar dagen staat de keukendeur open met het rolluik bijna tot beneden, zodat ik vrij toegang heb tot het terras! Dat vind ik plezanter dan altijd maar binnen zitten! Er staan ook een paar potten op het terras en daar oefen ik mijn graafkunsten op. De baasjes weten het precies niet te apprecieren!

Iets na de middag hoorde ik eindelijk ons jeepke arriveren! Vlug een wandeling om mij mijn plasje en kakske te laten doen. Toen trok het baasje haar wandelkleren en schoenen aan en dan weet ik hoe laat het is! Yes, een lange wandeling! Het zonnetje scheen zalig en baasje was enorm goed gezind. Ze heeft zoveel stokken gegooid dat ik de tel niet meer kon bijhouden. Plots zag ik nog net het achterste van een konijntje. Net op het moment dat ik klaar stond om er achter te gaan, gooide baasje toch niet met een stok! Wat een moeilijke keuze, ik heb toch maar voor de stok gekozen, want het konijntje was al uit mijn vizier! Slechte timing baasje!

Ik vind het zalig wandelen op onze veldwegen en crossen door de velden en geen enkel groot ding op 4 wielen dat ons stoort. Alleen af en toe een nog groter ding op 4 grote wielen dat zich voortbeweegt op het veld of tussen de boompjes. Maar die kruisen ons meestal niet, ze zijn altijd ver weg. En tot slot, door mijn favoriete holle weg. Baasje hield halt aan het bijhorend stukje bos en ze was verrukt : het hele bos staat vol met gele dingen en ruiken dat dat doet. Ik mocht er niet mee spelen, dat maakte baasje mij duidelijk. Ondertussen rinkelt haar GSM, ander baasje is net thuis en we gaan hem tegemoet. Wat een fijne dag, ik wou dat het alle dagen lente was en dat de baasjes er altijd waren!

14:41 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-03-07

Mijn eerste hondenwandeling.

9 (3)Zondag, na de gebruikelijke training op de hondenschool, gingen de baasjes en ik samen met mijn nichtjes de whippets en de lhasa apso naar mijn eerste hondenwandeling. Fijn, zoveel vriendjes, kleine en grote! We deden de kleinste wandeling (mijn baasjes denken dat ik nog niet verder kan lopen). Het zonnetje scheen, het gras rook verrukkelijk naar al mijn soortgenootjes. Na de wandeling nog wat socializen. Die grote bouvier voelde zich wel erg aangetrokken tot mij, het was een knappe kerel, maar een beetje te groot voor mij! Ik verkoos hem toch boven de kleine chiwawa's (of zoiets), amaai, konden die lawaai maken. Na de wandeling nog lekker ravotten in de tuin van oma en dan naar de andere oma! Ik hoop dat er nog veel wandelingen zullen volgen, ik heb zalig gedroomd!

20:44 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-02-07

Een beetje bang...

DSCN0630

Zaterdag was baasje druk bezig in de tuin, men gaat een nieuwe tuinomheining speciaal voor mij plaatsen! De oude had het begeven onder de januaristorm. Ik vind het nochtans fijn om in de tuin van de buren rond te crossen!

Dus moest ik het stellen met het vrouwelijk baasje, zij is thuis omdat ze moet rusten (ze heeft iets aan haar poot), dus van wandelen komt er niet zo veel in huis. Plots nam ze me op, plaatste me in de wagen en weg waren we.

We moesten wel heel lang wachten en de auto bewoog bijna niet. Er kwam een meneer langs, vrouwtje deed het raam open, gaf hem een briefje en deed het raam weer dicht. Plots stonden we voor een akelige tunnel, langs alle kanten zag ik meneren met iets in hun hand en ze wreven op onze auto, gelukkig konden ze niet aan me! Toen gebeurde het : er kwamen akelige, grote rollen op ons af en ze besmeurde onze auto tot hij helemaal wit zag. Het baasje bleef rustig zitten en lachte zelfs! Toen werden we helemaal nat gespoten en zag ik terug wat er gebeurde. En tenslotte een groot machien dat op ons af kwam en alles weer droog blies! Brrr, ik was blij toen baasje de motor startte en wegreed! Toen ik uit de wagen stapte, rook hij raar en ik kon mezelf erin spiegelen. Dat noemen ze dus carwash! De baasjes wassen meestal zelf hun tuutje, maar baasje had zoveel werk in de tuin en ander baasje moest rusten en kon dus niet helpen. Het baasje was erg gelukkig dat de wagen al proper was, weer een zorg minder en meer tijd om met mij te spelen!

's Avonds voor het slapen gaan was er nog paniek in de brak : ik had eindelijk die witte muis van Noortje te pakken gekregen en opgepeuzeld. Baasje duwde op m'n keel en buik, maar het was te laat, haha, muis verslonden! De muis lag 's nachts wel zwaar op m'n maag, amaai, ik heb afgezien. De baasjes waren 's morgens heel blij dat de muis naast m'n mand lag, ik vraag me af waarom?

Time to go to school : yes! Het was weer fijn en ik heb weer alles moeten voordoen aan mijn klasgenootjes!
Namiddag met baasje ander baasje gaan uitwuiven, hij ging een toerke doen met de Vespa en ander baasje was droef dat ze niet meekon (ik niet hoor!). Amaai, wat een luchtvervuiling als 50 Vespa's tegelijk vertrekken!

We hebben nog een kleine wandeling gemaakt in het bos en dan richting familie! Niet veel soeps vandaag : op 1 plaats waren ze niet thuis en op de andere plaats waren we er alleen met oma! Ik heb me dan maar wat gerust aan de voeten van baasje en met 1 oog de finale van het tennis gevolgd! Jammer dat Kim niet gewonnen heeft en jammer dat ik niet aan de gele ballen kon!

Baasje was 's avonds stikkapot van de Vesparit (en ook wel een beetje omdat hij verkouden is, de sukkel!).
Wat een verrassing maandag : vrouwelijk baasje was nog thuis! Joepie! Het werd een klein wandelinkske, ik begrijp het, ze moet rusten want de poot is nog niet genezen. Maar toen ging ze achter haar PC zitten, ik merkte onmiddellijk welke kabel ik moest hebben en bats, 't was gedaan met surfen. Baasje was niet blij, ze zei dat ze de kosten van mijn spaarrekening ging aftrekken! (ik heb zelfs geen rekening!) Namiddag moest ze op bezoek bij de dokter, dat is blijkbaar goed gegaan, want namiddag zijn we nog even gaan wandelen. Morgen zal m'n rijk wel uit zijn, maar ja, als baasje pijn heeft, is het ook niet fijn.

21:14 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-02-07

Wat een weekend!

fientjeWas me dat een vermoeiend maar plezant weekend! Zaterdagmorgen gaan wandelen met het baasje en namiddag moest ik overal mee naar toe met de wagen, van hot naar her! Ik moest soms in de wagen blijven wachten en dat vond ik niet fijn! Vlug nog even op bezoek bij mijn nichtjes de whippets en 's avonds kon ik eindelijk uitrusten! Ik probeer altijd mijn baasjes gezelschap te houden in de sofa, maar om de een of andere reden duwen ze me altijd terug naar beneden, op de grond! Ik snap het niet, hebben ze niet graag dat ik dicht bij hun ben! Noortje de poes mag wel op de schoot zitten! Nu ja, ik lig dan wel gezellig op een warme deken aan hun voeten, dus ik heb niet echt te klagen!

Zondagvoormiddag : time to go to school! Yes! Ik zag al mijn vriendjes terug en nog een paar nieuwe puppies. Baasje is altijd fier op mij : ik mag bijna alles voordoen van de juffrouw. En na de les : socializen in de kantine. Dat is pas fun : ik vertel al wie het horen wil wat ik geleerd heb.

Namiddag gaan we op familiebezoek. Het zonnetje is van de partij dus eerst een flinke wandeling met mijn vriendjes. Ik mag lekker los lopen en zij moeten aan de lijn. Ik begrijp het niet goed, het is zo fijn om vrij rond te lopen en overaal aan te snuffelen! Terwijl mijn baasjes weer aan tafel zitten, amuseer ik me met mijn vriendjes, pakkertje spelen. Dan is het tijd om naar de andere familie te gaan. Daar zijn geen hondjes maar wel kinderen om mee te spelen. Ook fijn! Oef, eindelijk thuis, zonder tegenstribbelen leg ik me op mijn dekentje en doezel langzaam in. Sweet dreams!

18:59 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |