05-01-07

Een foxke!

FSCN0549Het is er eindelijk van gekomen... Na avonden lang surfen, mailen en bellen hebben we een leuke puppy gevonden. Omdat we de pest hebben aan broodfokkers werd ons geduld wel even op de proef gesteld, maar de beloning is groot. Tijdens een bezoek aan een hondenshow was de kogel door de kerk, het zou een gladhaar fox-terrier worden. Niet te groot met een schofthoogte van +/-39cm, ook niet te zwaar met een gewicht tussen de 8 en 10kg, maar toch fysiek zeker sterk genoeg om mee op wandeling te nemen. Veel beweging is zelfs een must voor dit hondenras, wil je voorkomen dat ze binnenhuis aan de muren oplopen. Aan karakter hebben terriers ook niets te kort, dat merk je nu reeds. Vroeger moesten ze het immers regelmatig tegen de vos opnemen. Ook voor de jacht op everzwijn zijn ze geschikt. Een taai ras dus, wat gelukkig nog niet zo populair is zoals zijn neefje "de Jack Russel Terrier". Wat als voordeel heeft dat het ras nog niet overfokt is, zodat er zich weinig of geen gezondheidsprobemen voordoen.

20:26 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Fijn om te lezen dat er nog mensen zijn die, bij de aankoop van een hond, broodfokkers willen mijden.
Veel genot met je leuke aanwinst. Hopelijk heb je er nog heeeeel lang plezier van.

Gepost door: Belgian Pyr | 06-01-07

Gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje! Het lijkt me echt een schatje, pracht van een hondje. Wil je veel succes wensen met je hondje en ook met je blogje! Een trouwe bezoeker heb je in elk geval al aan mij!
Groetjes
Kristel

Gepost door: Kristel | 07-01-07

Dag Fientje Zo'n schattig hondje !!! Tof dat je eerst goed nadacht over welke hond je wou. Vele mensen halen een hond in huis om hem na enkele maanden ergens achter te laten, vréselijk.
Veel plezier met je hondje en je nieuwe blog !

Gepost door: Joke | 08-01-07

Welkom! Welkom in blogland. Een pluim aan de baasjes om je niet bij een broodfokker te halen Fientje, jij hebt tenminste een degelijke opvoeding genoten en bent met veel liefde omringd. Maak er een fijne blog van, je bent al aardig op weg.

Gepost door: Monique | 08-01-07

Ziet er een leuk hondje uit, maar wel een rakker.
Geniet ervan!

Gepost door: kris | 15-01-07

De commentaren zijn gesloten.