20-02-07

Een beetje bang...

DSCN0630

Zaterdag was baasje druk bezig in de tuin, men gaat een nieuwe tuinomheining speciaal voor mij plaatsen! De oude had het begeven onder de januaristorm. Ik vind het nochtans fijn om in de tuin van de buren rond te crossen!

Dus moest ik het stellen met het vrouwelijk baasje, zij is thuis omdat ze moet rusten (ze heeft iets aan haar poot), dus van wandelen komt er niet zo veel in huis. Plots nam ze me op, plaatste me in de wagen en weg waren we.

We moesten wel heel lang wachten en de auto bewoog bijna niet. Er kwam een meneer langs, vrouwtje deed het raam open, gaf hem een briefje en deed het raam weer dicht. Plots stonden we voor een akelige tunnel, langs alle kanten zag ik meneren met iets in hun hand en ze wreven op onze auto, gelukkig konden ze niet aan me! Toen gebeurde het : er kwamen akelige, grote rollen op ons af en ze besmeurde onze auto tot hij helemaal wit zag. Het baasje bleef rustig zitten en lachte zelfs! Toen werden we helemaal nat gespoten en zag ik terug wat er gebeurde. En tenslotte een groot machien dat op ons af kwam en alles weer droog blies! Brrr, ik was blij toen baasje de motor startte en wegreed! Toen ik uit de wagen stapte, rook hij raar en ik kon mezelf erin spiegelen. Dat noemen ze dus carwash! De baasjes wassen meestal zelf hun tuutje, maar baasje had zoveel werk in de tuin en ander baasje moest rusten en kon dus niet helpen. Het baasje was erg gelukkig dat de wagen al proper was, weer een zorg minder en meer tijd om met mij te spelen!

's Avonds voor het slapen gaan was er nog paniek in de brak : ik had eindelijk die witte muis van Noortje te pakken gekregen en opgepeuzeld. Baasje duwde op m'n keel en buik, maar het was te laat, haha, muis verslonden! De muis lag 's nachts wel zwaar op m'n maag, amaai, ik heb afgezien. De baasjes waren 's morgens heel blij dat de muis naast m'n mand lag, ik vraag me af waarom?

Time to go to school : yes! Het was weer fijn en ik heb weer alles moeten voordoen aan mijn klasgenootjes!
Namiddag met baasje ander baasje gaan uitwuiven, hij ging een toerke doen met de Vespa en ander baasje was droef dat ze niet meekon (ik niet hoor!). Amaai, wat een luchtvervuiling als 50 Vespa's tegelijk vertrekken!

We hebben nog een kleine wandeling gemaakt in het bos en dan richting familie! Niet veel soeps vandaag : op 1 plaats waren ze niet thuis en op de andere plaats waren we er alleen met oma! Ik heb me dan maar wat gerust aan de voeten van baasje en met 1 oog de finale van het tennis gevolgd! Jammer dat Kim niet gewonnen heeft en jammer dat ik niet aan de gele ballen kon!

Baasje was 's avonds stikkapot van de Vesparit (en ook wel een beetje omdat hij verkouden is, de sukkel!).
Wat een verrassing maandag : vrouwelijk baasje was nog thuis! Joepie! Het werd een klein wandelinkske, ik begrijp het, ze moet rusten want de poot is nog niet genezen. Maar toen ging ze achter haar PC zitten, ik merkte onmiddellijk welke kabel ik moest hebben en bats, 't was gedaan met surfen. Baasje was niet blij, ze zei dat ze de kosten van mijn spaarrekening ging aftrekken! (ik heb zelfs geen rekening!) Namiddag moest ze op bezoek bij de dokter, dat is blijkbaar goed gegaan, want namiddag zijn we nog even gaan wandelen. Morgen zal m'n rijk wel uit zijn, maar ja, als baasje pijn heeft, is het ook niet fijn.

21:14 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Beste Fientje, ik zie direct dat jij een geweldige hond bent. Je doet alle dingen die ik vroeger, in mijn jonge tijd, ook gedaan heb (behalve naar de car wash, dat heb ik nog nooit gedaan; lijkt me wel spannend). Hopelijk is je vrouwtje haar voet snel weer genezen... O ja, nog één goede raad: blijf van die kabels af, want een van de dagen heb je de verkeerde vast (één die in het stopcontact steekt) en staat je haar alle kanten uit...

Gepost door: Erkan | 21-02-07

Dag Fientje,
Ben blij dat het zo goed met je gaat! Blijkbaar ben je een nieuwschierig hondje eh, zo een gezonde intresses voor kabels heb! Ik deed dat vroeger ook toen ik nog klein was, toen hebben mijn baasjes eens twee keer een nieuwe tvkabel moeten kopen... Toen ze dreigden ook die van mijn rekening te trekken(minder brokken dus) ben ik ermee gestopt! Pootje, Tidou

Gepost door: Tidou | 22-02-07

Hey Marleen, je hebt gelijk, met wat je schrijft op mijn blog: die hondenpsychologen doen soms echt wonderen. En het grappige is dat al hun tips zo simpel en voor de hand liggend zijn, maar dat je er gewoon zelf niet aan had gedacht. Ik kijk ook graag naar die programma's om te kijken wat we fout doen (voorlopig niet al té veel...). Groetjes!

Gepost door: Enid | 23-02-07

De commentaren zijn gesloten.