18-03-07

Het is lente...

P3150013 (2)

Baasje had deze week weer een vrije dag. Ik mag dan altijd wat langer slapen. Als ze beiden gaan werken, heb ik nogal moeite om wakker te worden om 6u30! Na wat gerek en gestrek duwen ze me dan altijd naar buiten, ze verlangen dat ik dan een plasje ga doen, wat ik dan ook onmiddellijk doe zodat ik snel terug naar mijn warme nestje kan! Dus voor baasje vertrok, een kleine wandeling in mijn favoriet straatje (er komen nog soortgenoten en het ruikt daar zo lekker!). Baasje was helemaal mooi gemaakt en stond op het punt om te vertrekken, ik mocht precies niet mee! Maar sinds een paar dagen staat de keukendeur open met het rolluik bijna tot beneden, zodat ik vrij toegang heb tot het terras! Dat vind ik plezanter dan altijd maar binnen zitten! Er staan ook een paar potten op het terras en daar oefen ik mijn graafkunsten op. De baasjes weten het precies niet te apprecieren!

Iets na de middag hoorde ik eindelijk ons jeepke arriveren! Vlug een wandeling om mij mijn plasje en kakske te laten doen. Toen trok het baasje haar wandelkleren en schoenen aan en dan weet ik hoe laat het is! Yes, een lange wandeling! Het zonnetje scheen zalig en baasje was enorm goed gezind. Ze heeft zoveel stokken gegooid dat ik de tel niet meer kon bijhouden. Plots zag ik nog net het achterste van een konijntje. Net op het moment dat ik klaar stond om er achter te gaan, gooide baasje toch niet met een stok! Wat een moeilijke keuze, ik heb toch maar voor de stok gekozen, want het konijntje was al uit mijn vizier! Slechte timing baasje!

Ik vind het zalig wandelen op onze veldwegen en crossen door de velden en geen enkel groot ding op 4 wielen dat ons stoort. Alleen af en toe een nog groter ding op 4 grote wielen dat zich voortbeweegt op het veld of tussen de boompjes. Maar die kruisen ons meestal niet, ze zijn altijd ver weg. En tot slot, door mijn favoriete holle weg. Baasje hield halt aan het bijhorend stukje bos en ze was verrukt : het hele bos staat vol met gele dingen en ruiken dat dat doet. Ik mocht er niet mee spelen, dat maakte baasje mij duidelijk. Ondertussen rinkelt haar GSM, ander baasje is net thuis en we gaan hem tegemoet. Wat een fijne dag, ik wou dat het alle dagen lente was en dat de baasjes er altijd waren!

14:41 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Leuk verhaal, ik geniet er zelf ook al van! Heel mooie foto hoor, Fientje, prachtig met al die narcissen!

Gepost door: Kristel | 18-03-07

Heerlijk hé, zo tussen de bloemen ravotten? Maar of het nu al lente is? Eerst laten ze ons dénken van wel, en dan vanmorgen moeten we door de sneeuw gaan wandelen. OK, geen dik tapijt, dat niet, maar toch duidelijke vlokken en géén druppels. En ja, kiezen tussen een konijntje en een stok, 't is niet gemakkelijk. Wat een hondje toch lijden kan...

Gepost door: Enid | 19-03-07

De commentaren zijn gesloten.