30-05-07

My roots!

DSCN1139 (2)

Vorige zaterdag gingen we dus op bezoek bij mijn ouders. Wat een blij weerzien : mijn mama en papa waren er en nog een broertje. Ik heb lekker geravot met hem, wat een tof broer! De andere broertjes zijn bij andere mensen, ene is zelfs terecht gekomen op Ile de la Reunion, helemaal met het vliegtuig er naar toe! Minder plezant was de toillettage die me te beurt viel! Gelukkig waren de baasjes erbij want die meneer met schaar en tondeuse vertrouwde ik voor geen haar! De baasjes waren verrukt, ik vond dat het jeukte, al die haartjes. Soit, ik gun hun dat pleziertje, als het maar niet te vaak gebeurt! Maandag de hele dag op sjok met vrouwtje, op een luxe achterzetel in de wagen van onze buurjongen. Baasje reed met de Vespa en omdat vrouwtje nog niet helemaal hersteld is, volgden wij met de wagen. Helemaal tot Durbuy. Zo'n 20 vespa's en iedereen deed lief tegen me. Ik had het alleen moeilijk toen ze allemaal gingen lunchen en ik moest plaatsnemen onder tafel! Het rook heerlijk, maar denk je dat ik een stukje kreeg ... no way! Gelukkig had vrouwtje lekkere hondenkoekjes mee! In Durbuy zag ik een grote rivier, de Ourthe. Baasjes komen eens terug als het warm is, dan gaan we zwemmen. Allez, dat hopen ze toch!!!

We tellen af voor het weekend aan zee. Verslag volgt later! See you next time!

14:06 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-07

Birds!

DSCN1118

Ik ben gek op vogels, maar ze vliegen altijd weg als ik ze van naderbij wil bestuderen! Ik was dus in m'n nopjes toen de baasjes vorige zaterdag naar een plekje

Vinne

 

trokken waar het stikt van de vogels! Ik mocht mee gaan naar "Het Vinne" in Zoutleeuw. We waren er al vroeg in de morgen, naar het schijnt maken ze dan het meeste van hun oren (de vogels niet te verstaan!). Ik moest wel veel aan de lijn lopen, waarschijnlijk komt dit omdat ik thuis in het veld iedere vogel achterna loop. Maar aan de lijn lopen valt mee met zo'n ding dat je een paar meter speling geeft. Goed dat de baasjes hun laarzen aan hadden, zo konden ze samen met mij door de diepe plassen waden.

plassen

 Ik heb ook nog een nieuw vriendje in de natuur ontdekt : het kwaakt ontzettend luid en het springt weg als je dichterbij komt, een kikker.

kikker

 Toen we voorbij de schapen in de wei kwamen, moest ik plots weer aan de lijn.

schapen

 

 Ik begreep het niet, ik wou alleen maar even goeiedag zeggen! Weet je wat baasje gedaan heeft : me in het natte water gegooid om te kijken of ik wel kon zwemmen! Nu ik moet zeggen, ik hou wel van water, maar zo'n grote plas, daar ga ik toch niet uit eigen beweging inspringen. En ze stonden daar alletwee te lachen aan de kant, en verwonderd dat mijn kopje niet onder water ging! Natuurlijk probeer ik dat boven water te houden, ik wil niet verzuipen hoor! 't Is hun vergeven, ze bezorgen me ook veel plezier die twee. Ik denk dat het een voorbereiding is op wat komen gaat : een weekendje zee! Ze zijn verrukt maar ik weet niet wat ik me me moet voorstellen met de zee. Ik laat het jullie weten als ik terug ben. Dit weekend ga ik back to my roots. We brengen een bezoekje aan mijn kennel. Dat wordt weer dikke fun!

13:55 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-05-07

Fientje Go's Vespa! (...incl nieuwe bril!)

23:12 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-05-07

Terug van weggeweest

P5140001

Hé hé, lang geleden! Dat komt omdat vrouwelijk baasje een maand geleden een ongeval gehad heeft met haar ding op 2 wielen (Vespa). Ze is een week weggeweest, ik denk in het ziekenhuis en ze is nu nog altijd thuis. Ik vind dat natuurlijk super, maar ik wens toch dat ze snel terug de ouwe zal zijn, dan kunnen we weer mooie, lange wandelingen maken.

Ondertussen gaat mijn leven z'n gewone gangetje, ik leer van alles bij en het leven lacht me toe! Iedere week ga ik naar de hondenschool en doe m'n best voor baasje. Ook het vrouwtje leert me vanalles, ze heeft nu veel tijd voor me. Een paar weken geleden heeft ze me geleerd om eerst "af" te gaan voor ze m'n speeltje gooide. Ik had dat snel in de mot, maar heb een tijdje gedaan alsof ik het niet begreep! Anders was de fun er te snel af!

En omdat ik overal graag mee naar toe ga, neem ik regelmatig plaats op de Vespa. Jaja, ik ben met mijn tijd mee! De baasjes vinden het super maar zijn een beetje bezorgd over mijn oogjes (de wind maakt traantjes). Daarom hebben ze me nu een bril gekocht, je leest het goed, een bril! Ik weet nog niet of ik dat ding ga accepteren, eerst afwachten wat de beloning is! Voordeel is natuurlijk dat ik overal mee naar toe mag. Ik word daar wel moe van, maar de avonden en nachten dienen om te maffen. Laat de zomer maar beginnen!

11:47 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |