21-08-11

Vakantie!

Baasjes hadden een weekje vakantie en ik zal het geweten hebben!

Maandag hondenwandeling in Zoutleeuw, veel vriendjes en een mooie wandeling. Er was ook een demonstratie schapendrijven van de border collies, kan ik ook maar ik hou het stil, anders kopen de baasjes binnenkort schapen!

foto 076.jpg

De rest van de week lekker rusten thuis en af en toe baasje helpen in de tuin, ik zorg ervoor dat de gaatjes in de tuin van de muisjes open blijven! Een goede verluchting van het gazon is belangrijk!

Af en toe eens mee gaan shoppen met de baasjes en zaterdag was het weer prijs : op stap in Nederlands Limburg, Slenaken. Het lijkt erg op mijn geliefde Voerstreek. Het was erg warm maar het water van de Gulp en de mooie bossen zorgden geregeld voor afkoeling. Het terras bij Moeder de Gans was ook de max : er liepen van de gekke kippen rond die nogal tam waren en mij goeiedag kwamen zeggen. Ik heb er eentje eens goed geknuffeld maar baasje was precies nie goedgezind! Begrijpe wie begrijpe kan!

Vandaag is het zondag en dus rustdag, de baasjes proberen me uit mijn mand te krijgen maar ik gebaar van kromme haas! Zolang ze hun schoenen niet aantrekken, blijf ik lekker liggen in mijn mand, anders krijg ik nog stress!

Verder nog een droevige meededeling : mijn vriend Billy de kat is niet meer! Ik ken hem wel niet zo goed maar hij maakt deel uit van de familie. Maaike en familie, sterkte!

10:42 Gepost door Fientje de ondeugende Fox | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-11

Lang geleden!

Op algemeen verzoek! Ik weet het, het is té lang geleden dat ik nog een bericht gepost heb! Je kent dat wel, altijd druk, druk, druk.

Vorig weekend was het de jaarlijkse fox day in Falaën, veel soortgenootjes (ook met krullekes!) en veel fun. In het water springen, wild opsporen en lekker buffet (wel voor de baasjes, maar af en toe valt er toch iets naast de tafel!) We zijn nog een dagje langer gebleven in de mooie Ardennen, een mooie B&B in Falmagne en zondag een super toffe wandeling vanuit Hastière. Blijkbaar kwamen mijn baasjes hier vroeger veel, ik was er nog nooit geweest maar ik vond het superleuk! Eerst langs de Maas wandelen en dan het bos in langs een superleuk beekje met watervallekes. De baasjes gooiden veel stokken en stenen. Toen we uit het bos kwamen, kon ik mijn oefeningen van de dag ervoor dadelijk in de praktijk omzetten : een hol van 1 of ander vreemd beest. foto 056.jpg

Ik kon er maar net in en moest achterwaarts terug naar buiten! De baasjes vonden dat ik toen heel vuil was (ik vond het lekker!), maar na een zwempartijtje in de Maas was ik terug helemaal proper. Nog een paar terrasjes gedaan en een ijsje gaan eten op de Citadel van Namen (ik niet hé!) en toen terug naar huis.

Moe maar voldaan plofte ik neer in mijn mandje, dromend van al mijn avonturen!

Tot de volgende,

Fientje

foto 067.jpg

15:56 Gepost door Fientje de ondeugende Fox in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |